11 novembris 2018

Pašapkalpošanās beķerejas

Kambodžā beķerejas ir dažādas - tādas kā kafejnīcas ar beķereju kopā, kur var nopirkt arī maizi, garās bagetes, bulciņas un visu citu, un pie reizes iedzert tēju vai nopirkt kafiju līdziņemšanai.
Bet ir arī pašapkalpošanās beķerejas - par tām šoreiz arī stāsts.
Tātad, pie ieejas vai kaut kur pa vidu, stāv paplātes un "standziņas". Ilgi domāju kā šo darbarīku nosaukt, paldies mammai, kas izdomāja šo piemēroto apzīmējumu. 
Tātad, ņem savu paplātīti un standziņas un salasi savas bulciņas, maizītes, kūciņas, cepumiņus. Pie kases katrs tiek skaisti iesaiņots (jā, protams ne zero-waste) plastmasas maisiņā. Ja labi palūdz, tad saliek arī visas maizītes vienā, jo nu, jārūpējas taču ir par savu Zemi...


Maizītes izvietotas šādos skaistos (man šķiet) plastmasa plauktos, sakapīšos, viss labi apskatāms un tad arī pēc vajadzības, izmantojot standziņas - paņemams. Cenas dažādas. Protams, dārgāk kā mums "rimčikā" vai Madonas "šlāgera beķerejā"... No manas paplātes "Dāņu kanēļmaize" 0,80 centi, mandeļu maizīte 0,90 (bet baigi izcila) un vietējā bulciņa ar pupiņu pildījumu 0,60 centi.
Pirmo reizi ēdu saldu maizīti ar sāļām pupiņām viducī. Sajūtas bija divos virzienos - "cik jocīgi" un "cik garšīgi"!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru