26 augusts 2016

Studytube kanāli.

Tuvojas skola un ir manāms satraukums, vismaz man. Esmu no tiem jocīgajiem cilvēkiem, kam patīk skola, tāpēc šodien vēlos uzrakstīt par saviem iecienītajiem youtube kanāliem, kas ir saistīti ar skolu un tam līdzīgām lietām.
Bieži interneta pasaulē tiek lietots jēdziens studytube.
Saliktenis no vārdiem Studying (mācīšanās) un Youtube, tātad Studytube ir youtubes kanāls, kurā lielākoties, tiek publicēti video par un ap skolas lietām, dažādi padomi, kā labāk rīkoties dažādās situācijas vai padomi, kā mācīties efektīgāk.

1.Studyign
Šo meiteni atceros no viņas pirmā video. Atradu viņu caur tumblr, un tad viņai bija kādi 70-80 subscriberi (abonētāji), tagad viņa ir youtubē jau vairāk kā gadu un viņai ir vairāk kā 84 tūkstoši abonētāju un 90 videoklipu. Jaunākais no tiem - padomi vidusskolēniem, kas uzsāk mācības.

2.Nehrdist
Youtubē atradu viņu vienkārši klīstot, un viņa mani piesaistīja. Sāku skatīties un sekot. Šobrīd īpaši interesanti, jo viņa devusies uz vienu gadu Šveicē, iet mākslas kursos.
Jaunākais video - padomi, kā izveidot savu studyblr (tumblr blogs par skolas lietām)

3. Thomas Frank jeb College Info Geek
Lūk, pierādījums, ka šāda veida video neveido tikai meitenes. Tomass ir pusis/vīrietis, kas jau beidzis koledžu tomēr turpina rakstīt blogu un filmēt video, lai palīdzētu jauniešiem labāk iejusties skolā un risināt ar to saistītās problēmas. Viņa video ir noderīgi ne tikai skolēniem, bet reizēm arī pieaugušajiem. Jaunākais video - kā pārvarēt bailes uzsākot koledžu.

4.maryplethora
Īsti neesmu sapratusi, kurā valstī viņa dzīvo, bet studē Anglijā. Video ar sava veida stilu, tādi minimālistiski, ieturēti. Bet info bieži noderīgs.
Jaunākais video - (latviski vārdu "haul" grūti tulkot) ko es iegādājos skolai 2016 jeb skolas piederumu "haul"

5. Mariana
Arī neesmu sapratusi, bet laikam meitene nāk no Spānijas vai Portugāles, tomēr video veido angļu valodā. Viņas video arī ar tādu savu stiliņu, reizēm mani nesaista, bet noskatos tā pat, jo info jau tiek labs pasniegts. Jaunākais video  -kā rast iedvesmu, lai mācītos.

6. Study with Jess
Meitene no Austrālijas, tāpēc ir interesanti klausīties angļu valodu austrāliešu izrunā. Video tiek publicēti patiešām daudz un bieži, ne velti tikko Jess izdeva grāmatu - "Padomi vidusskolas izdzīvošanai" un viņai ir arī sava kancelejas preču līnija.
Jaunākais video - Jautājumi un atbildes par vidusskolas un koledžas atšķirībām


Tas šoreiz arī viss no kanāliem. Mani personīgi, šādi video, ļoti iespaido un tad es jūtos uzlādēta un enerģijas pilna, lai mācītos, lasītu, kaut ko rakstītu!
Ja arī Tu skaties kādus no šiem kanāliem, ieraksti komentāru!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru