25 februāris 2018

Iesāktu grāmatu .... pametīšu.

Citiem varbūt atbilstošāk būtu - iesāktu grāmatu nepametīsi.

Uzskrēju goodreados rakstam, par to, vai lasītāji pamet iesāktu grāmatu.

Laikam mana atbilde redzama arī manā goodreads profilā - plaukts ar nosaukumu nepabeidzu lasīt, kuru rotā 7 grāmatas. Tomēr, ne visas no šīm grāmatām bija tik garlaicīgas, lai netiktu pabeigtas. vienkārši nesanāca. un kad jau atdota atpakaļ bibliotēkā vai jau no pagultes nonākusi atpakaļ plauktā, tad vairs nav vērts... Varbūt kādu dien, pienāks tas brīnums, kad arī tās grāmatas tiks izlasītas līdz galam. Visticamāk,ka tad jau nāksies lasīt no sākuma, jo viss jau sen būs aizmirsies...

Ar iesākšanu un pamešanu sanāca tieši tikko. Tā kā studijām pauzīte, tad laimīgi aizcilpoju uz bibliotēku un paņēmu kaudzīti grāmatu, kā Hermione Harija Potera filmā teica - vieglai lasīšanai.
8 grāmatas kopsummā.
Viena no tām nu ļoti maziņa, plāniņa, tiešām viendienīte varētu pat būt. Bet nekā. Nu ne iesākt, ne pabeigt.. Sapratu, ka viens no traucējošajiem iemesliem ir pārāk mazie burti. Otrs traucēklis - katrs otrais teikums ir apgalvojums - varbūt tev šo grāmatu nevajag lasīt? Nu, ja uzbrūk man tik ļoti ar to, ka man nevajag, nu tad ko tur spiesties un teikt ka vajag, vajag? Nevajag un miers.
Paņemu nākamo grāmatu no kaudzītes, un tur jau pilna laime - papīrs tīkams, burti gana lieli, valoda viegla un raiti lasās. Nu skaisti.

Kaudzīte vēl bibliotēkā esot, kad pāris grāmatas uz vietas izšķīru un sapratu, ka nebūs aršana.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru