27 februāris 2015

Muzikālā Piektdiena #7 - BRITAwards 2015

Laiks skrien tik nežēlīgi ātri un jau 7. piektdiena ir klāt.
Šoreiz par ko tādu, kas notiek tikai vienreiz gadā  -Brit Awards ceremonija.
Tā ir pop mūzikas ceremonija kurā apbalvo mūziķus dažādās nominācijās. Tas ir kas līdzīgs Amerikas Oskaru ceremonijai. BRIT Awards pirmo reizi norisinājās 1977. gadā - tātad šogad 35. reizi.
Šogad, kā jau katru gadu, ir gājis spilgi. Ir bijuši kritieni un arī lietus uz skatuves. Kāpēc gan ne?

Nominācijā British Album (Britu albums) Ed Sheeran ar albumu X . Visnotaļ domāju, ka tas ir pelnīti un es priecājos un apsveicu Sheeranu ar šo panākumu :)

Nominācijā British solo female artist (Britu solo māksliniece) Paloma Faith. Un te lūk arī mums ir solītais lietus uz skatuves.

Nominācijā British solo male artist (Britu solo mākslinieks) Ed Sheeran. Atkal? Jā, Sheeranam lieli panākumi.

Nominācijā British Group (Britu grupa) Royal Blood. Ja godīgi, tad tādus dzirdu pirmo reizi, bet ja ieguvišu Brit Award tātad ir iemesls.

Nominācijā International Female Artist (Internacionālā māksliniece) Taylor Swift. Priecājos, priecājos. Kā pateicības runā teica - "jau 8 gadus uzstājos Anglijā un šī ir mana pirmā Brit Award." Šobrīd viņai patiešām lieli panākumi gan ar jaunāko albumu 1989 gan Blank Space un Shake it off.

Nominācijā International Group (Internacionālā grupa) Foo Fighters. Tā, kā viņi neieradās uz ceremoniju viņi arī neuzstājās, bet mans draugs YouTube vienmēr palīdz.

Nominācijā Critics' choice award (Kritiķu izvēles balva) James Bay.  Itkā vārds nav dzirdēts, bet dziesmas dzirdētas ne vienu reizi vien.

Nominācijā British Producer (Britu Producētājs) Paul Epworth. Producējis Adeli, Florence and the Machine, Coldplay, John Legend, Bruno Mars un vēl daudzus daudzus citus.

Nominācijā British Video (Britu video) One Direction - You and I.  Un šeit mēs jau zinām, ka balsotājas lielākoties bija mazas meitenes. :) (Ja godīgi, nekad neesmu redzējusi klipu, arī dziesmu neesmu dzirdējusi, lūk, iemesls noklausīties.)

Nominācijā British single (Britu singls) Mark Ronson Ft. Bruno Mars - "Uptown Funk". Man dziesma ļoti patīk, ne velti pat kreisā kāja ar visu aparātu sāka ritmā kustēties, kad pirmo reizi izdzirdēju šo dziesmu.

Nominācijā British Breaktrough act (Britu "izlaušanās, straujā attīstība" -latviski grūti atrast precīzu tulkojumu...) Sam Smith. Tiešām daudz panākumu šogad. Ne velti ieguva arī 4 Grammy awards...

 Nominācijā International Male Solo Artist (Internacionālais solo mākslinieks) Pharell Williams. Zināms ar dziesmu Happy. Nenoliedzami, dziesma dod prieku.

Un te arī solītais kritiens. Madonna. Kā jau dziesmas vārdi vēsta - I'm gonna carry on - Es turpināšu. Grūti atrast labu video, jo kā jau noprotams visas ziņas nevēlējās šo palaist garām un internetā ir daudz cilvēku kuriem patīk pārveidot notikumus un izveidot savus mazos video klipiņus ar citu mūziku un vēl ko, viņuprāt, smieklīgu. Visu cieņu Madonnai! :)






1 komentārs: